2011 nyári kreatív sok kicsi

2011. május 9. 23:19

Kivételes és rendhagyó nyári sok kicsi akciónk támogatottja a Salva Vita Alapítvány és értelmi sérült fiatalok voltak.

A Salva Vita Alapítvány 1993-ban jött létre abból a célból, hogy hozzájáruljon az értelmi sérült emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához és egy sokszínű, befogadó társadalom felépítéséhez. 1996 óta szerepvállalásuk ezen a téren felerősödött azáltal, hogy értelmi sérültek munkába állását segítik elő, hogy saját egzisztenciát építhessenek fel maguknak, képességnek megfelelő munkát találjanak és önálló életet élhessenek. Elősegítik a munkába állás nehézségeinek legyőzését nem csak az ügyfeleik számára, hanem a munkáltatói oldalon is.

Nagy örömmel állunk oda ismét egy fontos, "szélmalomharc" jellegű tevékenység mellé. Ma Magyarországon az értelmi sérültek elfogadása sem egyszerű, rengeteg az előítélet, a tévképzet velük kapcsolatban, már integrált oktatásuk is komoly nehézségekbe ütközik, hát még a későbbi továbblépés a munkavállaláshoz. Ezt szeretnénk kicsit elősegíteni a támogatási összegből beszerzett tárgyadományainkkal; az alapítvány elsősorban az értelmi sérült támogatottjaik felméréséhez szükséges szakanyagokat, autista ügyfeleik munkába állását segítő vizuális kártyák készítéséhez szükséges eszközöket kért. Ezen túlmenően már három Dolgozók Klubját működtetnek a már munkába állt és még munkakereső ügyfeleik számára, ahol tapasztalatokat cserélhetnek, beszélgethetnek, programokat szervezhetnek, megoszthatják egymással élményeiket - ide bútorokra lenne szükség.

Reméljük, hogy a Salva Vita Alapítvány támogatása kapcsán kicsit felhívjuk a figyelmet erre a problémakörre, hogy támogatóink lássák, lehet eredményeket elérni ezen a területen is. Szeretnénk mi is hozzájárulni szerény eszközeinkkel ahhoz, hogy befogadóbbá váljék országunk, és legyen természetes az, hogy az értelmi sérültek is hozzáadnak egy szép színt a társadalom palettájához.